onsvoorhuys

Overnachten in de Betuwe

Fietsen door het rivierenlandschap

Waal bij NeerijnenOns Voorhuys is een goede uitvalsbasis om het Gelders Rivierengebied te verkennen, met zijn prachtige dijken, uiterwaarden, karakteristieke dijkhuisjes en boerderijen.

U kunt schitterende fietstochten maken langs Waal, Maas, Lek en Linge In de lente wanneer de bloesem bloeit, in de zomer als het fruit aan de bomen hangt en alles geurt naar hooi en in de herfst, met zijn kleurenpracht. In de directe omgeving bevinden zich een aantal monumentale stadjes, zoals Culemborg, Buren en Zaltbommel

Wandelen in de uiterwaarden en het parkbos

UiterwaardenOns Voorhuys bevindt zich in Neerijnen, vlak achter de Waaldijk. Het landgoed Neerijnen en de uiterwaarden zijn op loopafstand. Neerijnen is mooi in lente, zomer, herfst en winter.

Het landgoed en de uiterwaarden hebben een zeer rijke flora en fauna.

Het bijzondere van het parkbos is, dat het op rivierklei ligt. Er komen aparte stinzeplanten voor en ruim 300 paddestoelen, waarvan een groot aantal zeer zeldzaam.

Vogels kijken en excursies

RietzangerVoor vogelliefhebbers is Neerijnen en omgeving een paradijs. In het voorjaar hoort u, vooral bij het ochtendkrieken, talrijke vogelgeluiden. In de uiterwaarden broeden vele watervogels. Zelfs de kwartelkoning is gesignaleerd. En ieder jaar broedt er een ooievaarspaar in het dorp.

In de omgeving zijn regelmatig vogelexcursies. Meer informatie op de website van Stroomhuis Neerijnen en IVN West Betuwe.

Stroomhuis – Centrum voor kunst en cultuur

In Stroomhuis Neerijnen is er altijd wat te doen, zo zijn er tentoonstellingen, films en excursies.

Bekijk de agenda op www.stroomhuisneerijnen.nl/

Dikke Toren Varik

Dikke Toren Varik http://www.oudetorenvarik.nl/

© 2023 onsvoorhuys

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑